Сваляне на високо кръвно

Няколко алтернативни  техники за сваляне на високо кръвно:

1. Листо от индрише – дъвче се листото, ароматът е силен, затова може да не се преглъща листото, а само да се пие сока, който се получава при дъвченето. Прилага се и като чай – сухи листа или един зелен лист се заливат с вряща вода в чаша и се пие охладен. Индришето сваля нивото на кръвното и кръвната захар. Затова е добре да се пие подладен, освен в случаи на диабет. Добре е да се използва мед – охладения чай се подслажда.

2. Масаж на палците на ръцете – с пръстите на другата ръка притискаш силно върха на палеца и движиш надолу, все едно изцеждаш върха на пръста надолу, нагоре отпусни натиска, натискаш само на долу – около 5 минути и за двете ръце, малка почивка и после може пак да се повтори, докато почувстваш облекчение.

3.  Свий пръстите си на двете ръце на юмрук, опъни само показалците и с тях запуши ушите си, натисни навътре, колкото може по-силно, но не си причинявай все пак болка 🙂 и дишай само през устата около 1 минута, направи почивка (20-30 сек.) и пак дишай с отворена уста и запушени уши. По време на почивката дишаш нормално и с отпушени учи, после запушваш ушите и дишаш с отворена уста. Прави се 3 пъти – 3 дишания със запушени уши с пауза мезду тях.

4. „Покривче“ – с длани обърнати към земята все едно очертавам покривче над изправения човек – събирам длани обърнати надолу над главата на човек и все едно чертая триъгълник, спускам длани надолу покрай човека, нагоре свивам ръцете в юмрук, заставам пак над главата и отварям длани и пак движение на долу, „чертая триъгълници“ и се въртя по посока на часовника.

5. Масаж на точката в основата на черепа, отзад. Има лека дъга на черепа отзад по средата, точно в средата на тази дъга се намира една точка, която събира в едно 6 и 7 чакра. Масажира се с ПАЛЕЦ по посока ОБРАТНА на ЧАСОВНИКА. Масаж около 1 минута обратно на часовника, пауза и пак масаж. Три минути масаж са напълно достатъчни.

6. Рейки – позиции: сърце; бъбреци; енергиен мост на гърба; имунитет и фонтанела

7. Точки на ръцете – обърни длани нагоре, 4 пръста след згъвката на китката, от долната страна на ръката, по средата, между сухожилията – ако ти го прави друг, може и двете ръце едновременно, ако се прави сам масаж на точките, започва се с лявата ръка. По часовниковата стрелка масажираме около 1 минута на точка.

8. Упражнение „Кинг Конг“ – издаваш леко звук „Аааааааа“ и с юмруци леко се потупва областта над гърдите. Така се създават вибрации, от звука и от тупкането, които стимулират тимусната жлеза, която отговаря за имунитета и контролира енергията, която тече по всички меридиани в тялото.

9. Вариант на „Кинг Конг“ – лява длан върху гърдите, а дясна длан върху областта под левите ребра. И двете длани леко тупкат – така стимулираме едновременно тимус и далак. Подобно на позиция „имунитет“ в рейки (дланите на тези позиции не тупкат, а зареждат с енергия).

Advertisements

3 thoughts on “Сваляне на високо кръвно

  1. Диляна каза:

    Така ме заболя врата докато бях на работа и влязах да видя какво има в нета попаднах на това и си го направих и подейства! СЕга не ме боли така . Интересува ме може ли да се разбере или дали има причина да ме боли карто ги притискам тези точки

    • kremkaramel23 каза:

      Извинявам се първо за късния отговор 🙂 За всяко нещо си има причина 🙂 В твоя случай тези точки са разположени на меридиани, по които тече енергията в тялото ти. Щом са болезнени, значи нещо пречи на енергията да тече по този канал, можем да го оприличим на леко запушване на канала. Но масажът на тези болезнени точки отпушва, премахва ‘тапата’ и енергията тръгва. Затова е добре да се масажират точките докато изчезне болката. Може да не спазваш определена схема, а да масажираш просто когато се сетиш 🙂 Дано съм била полезна 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s